SÅDAN FORHOLDER TOXIN SIG TIL COVID-19: Vi passer godt på vores kunder og ansatte. Skadedyrsbekæmpelse udføres uden fysisk kontakt til kunden. Vi følger statens anbefalinger om brug af beskyttelse værn. Vort personale bliver løbende testet for covid-19

Kontakt os:   Tlf.: +45 38 79 85 85      Email: toxin@toxin.dk

Bekæmpelse af faraomyrer

FARAOMYREN: GÆSTEN FRA DE VARME LANDE

HVAD ER FARAOMYRER?

Med en oprindelse i tropiske områder er Faraomyren nu er finde rundt om i hele verden. I Danmark har man kendt til den siden 1902. Myren er en af de mindre, med en gullig til rødbrun farve, hvor bagkroppen er lidt mørkere. Dens størrelse varierer en del: arbejderne er 2-2,5 millimeter, hannerne en smule større, mens dronningen er næsten dobbelt så stor. Ligesom de fleste andre myrearter, så lever faraomyren i kolonier, men i modsætning til de andre arter, så er der som regel mange forskellige dronninger i samme bo.

Kolonierne kan tælle op til 300.000 eller flere individer, og anlægges steder hvor der er mørkt og varmt, gerne op til 30°C. En ny koloni opstår når det nuværende bo opnår en hvis størrelse. Herefter forlader nogle enkelte arbejdere, hanner og dronninger boet og tager æg og larver med sig. Der kan sagtens være flere kolonier i samme inficeret bygning, og lever uden problemer i fred og fordragelig tæt på hinanden.

UDGØR FARAOMYRER EN FARE?

Man finder ofte faraomyren i forretninger og lagre med fødevarer, såsom bagerier og kantiner, men også steder som hoteller og hospitaler. Derudover kan den også sagtens forekomme i private hjem. Blandt dens livretter hører søde sager som syltetøj, honning og sukkerholdige fødevarer generelt, men også kød, ost og fedtholdige madvarer er at finde på listen på dens spiseseddel.

Den kan i yderste tilfælde også sagtens spise døde dyr, såsom insekter og mus samt deres ekskrementer. Selvom de normalvis ikke udgør nogen større fare, så er de som så mange andre myrearter en gene, da de kan komme ind over alt. På hospitaler er en infektion af dem dog en reel trussel, da de kan virke som smittespredere. Den typiske infektion starter som regel ved at man har flyttet fra et inficeret sted eller taget en souvenir med hjem fra tropiske egne, der har haft en lille koloni boende i sig.

Er man først inficeret er det vigtigt at man går grundigt til værks i at udrydde dem, eftersom bare en enkelt overlevende koloni betyder, at det er nødvendigt at starte forfra. I de fleste tilfælde er et bedst at involvere et professionel skadedyrsservice, der har tilgang til en særlig slags myrepasta, som især er velegnet til faraomyrer. Hvis man vil gøre det selv er insektsprays eller sprøjtemidler en mulighed, mens insektpudder også er brugbart et alternativ.

Vi er eksperter i skadedyrssbekæmpelse, og har mange års erfaring i branchen. For at hjælpe jer på vej, har vi samlet informationer om skadedyrene her på hjemmesiden, dem kan du i læse mere om her. 

Bekæmpelse af faraomyrer

Måske du allerede har set Faraomyren søge hen imod dine fødevarer? Myren er ikke decideret farlig, men til stor irritation.

Faraomyren er en lille myrer på ca. 2 – 2,5 m.m., der er genkendelig ved sine rødbrune og lettere gullige farver.
Da denne myres kolonier kan huse omkring 300.000 myrer, er det de færreste, der forbinder dem med flotte farver. Myrerne drager nemlig ud og søger føde, og i den forbindelse ser man ofte lange brigader af myrer, der er på jagt. Det er man naturligvis ikke interesseret i at se, når man foretrækker et rent og skadedyrsfrit hjem.

Her dukker faraomyren op

Faraomyren er ofte at finde, hvor der er fødevarer. Myren kan særligt lide søde sager som sukker, syltetøj, chokolade og lignende, men har også appetit på ost og andre produkter med gode mængder fedt, ligesom døde smådyr som mus også er på menuen. Da myrerne tilmed spiser musens afføring og andet, er der naturligvis en lettere smitterisiko forbundet med deres tilstedeværelse, men man anser dem hovedsageligt som uskadelige.

Sådan skal du bekæmpe myren

Det er vigtigt, at du afsøger hele din bopæl for myrens tilstedeværelse, for faraomyren kan godt have flere boer. Bor du i en opgang, bør du straks rette henvendelse til din udlejer, så personen kan iværksætte en undersøgelse, der også indbefatter kælderområder m.m.

Det er vigtigt at være meget grundig i sin bekæmpelse, for overlever blot en lille del af myrerne, vil de hurtigt opbygge en ny koloni.
Ved at lade Toxin Skadedyrsbekæmpelse stå for at udrydde faraomyren, er du sikret en professionel løsning, der bekæmper effektivt.
Der fjerner risikoen for spredning til andre værelser eller omkringliggende lejemål, ligesom det minimerer risikoen for, at en ny koloni blomstrer op.

Kontakt Toxin på tlf. 38 79 85 85 eller skriv en mail til toxin@toxin.dk for at høre hvordan vi hjælper dig fri fra faraomyren.

Læs mere om bekæmpelse af myrer.

Toxin Skadedyrsservice har over 30 års erfaring med skadedyrsbekæmpelse, og kan dermed sikre, at vi bekæmper ethvert skadedyr. Vi tilbyder bekæmpelsesservices til forskellige områder:  bekæmpelse af myrer, hvepse og mus, men også bl.a. væggelus og borebiller bekæmpelse. 

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.