BEKÆMPELSE AF HVEPSE – HVIS I FØLER JER GENERET AF ET HVEPSEBO

I Danmark forårsager hvepse ærgrelser og smertefulde stik, og de er mest aktive i de varme sommermåneder.  Selv med deres særlige gule og sorte krop, kan de stadig forveksles med gedehamse. Selvom gedehamse ikke er så almindelige i Danmark, kan de stadigbide og stikke dig.

Næsten alle har været i nærkontakt med en hveps – om man er blevet stukket, eller har været heldig at undgå det smertefulde stik, så kender alle faren ved hvepsene. Derfor vælger mange også at gøre brug af bekæmpelse af hvepse.

Det er kun hun hvepse som har en brod, som de kan bruge flere gange, hvis de føler sig truet, og i de fleste tilfælde forårsager et hvepsestik ingen langvarige skader, men det kan være livstruende, hvis du er allergisk over for hvepsestik. Behandlingen af et hvepsebo er ofte den mest effektive måde at håndtere et hvepse problem på, og reducerer truslen om stik.

Hvepse kan bygge bo udendørs under udhæng eller, hvis de kan få afgang, kan de finde beskyttende områder inde i dit hjem, såsom hulrum i en væg, tagrum og lofter. Hvis et bo opdages i det tidlige forår, kan fjernelse ved hjælp af gør det selv produkter være muligt, men faren for stik er lige stor. Derfor anbefaler vi at du tager kontakt til en skadedyrsbekæmper, og det kan vi hjælpe dig med.

 

Bekæmpelse af hvepse

Bekæmpelse af hvepse

HVOR FINDER MAN HVEPSE?

En af de mest genkendelige plageånder om sommeren må uden tvivl være hvepsen. De fleste har prøvet at være i nærkontakt med disse aggressive og nærgående insekter, hvis stik efterlade et smertefuldt og hævet område på huden. Den type vi mest støder om sommeren hedder mere præcist for en gedehams og bærer den karakteristiske sort-gule dragt og den velkendte kropsform.

Mens den store art Vespa crabro har arbejdere, der kan blive op til 2,5 centimeter lang, så er de mindre arter som regel kun halvt så store og måler mellem 12 til 14 millimeter. Som enhver der har efterladt et glas saftevand eller en syltetøjsmad uden opsyn kan bekræfte, så tiltrækkes arbejderne af søde sager. Hvepsen er derudover også en stor smittebærer idet deres søgen efter føde oftest kan foregå via. En tur i skraldespanden eller på ådsler og lignende steder.

Det mest tydelige tegn på en infektion er deres bo. Det har oftest en kuglerund form og er bygget af et papiragtigt materiale bestående af gennemtyggede træfibre blandet med spyt. De mest synlige hænger i tagudhæng, gavle, lofter, hule træer og buske, mens nogle arter slår sig ned i jordhuler efterladt af andre dyr, såsom mus og muldvarper. Hvepsebo i jorden er især forræderiske, da man som regel først opdager dem ved uvidende at have forstyrret det og hidset hvepsene op.

Hvepseboerne har dog en begrænset levetid på et år, og går til grunde hvert efterår.

HVORFOR SKAL HVEPSENE BEKÆMPES?

Udover deres smertefulde stik, så er det vigtigt at få fjernet hvepsene, da de ikke kun udgør stor fare for dig, men også dine naboer og kæledyr. Så hvis du har efterladt et glas sodavand eller andre lignende søde sager udenfor, og pludselig opdager, at der er hvepse over det, så er der en stor chance for, at du er blevet besat af de små skadedyr. Udover deres stik bærer de også på sygdomme, da de leder efter føde i affald, samt på ådsler. Bekæmpelse af hvepse er derfor et must for både dig og dine omgivelser.

Hvis du har et hvepsebo i din bolig, så kontakt os, og vi kan hjælpe dig. Hvis du søger efter anden hjælp end bekæmpelse af hvepse, så tilbyder vi også mange andre services, som fx borebiller eller mus.

Læs omkring hvepse bekæmpelse under nedenstående billede.

bekæmpelse af hvepse

bekæmpelse af hvepse

BEKÆMPELSE AF HVEPSE

Hvis din ejendom er plaget af et hvepsebo er det vigtigt, at I straks kontakter os for at høre nærmere om fjernelse af hvepsebo. Vi har i mange år stået for hvepse bekæmpelse rundt i Danmark, så vi ved lige præcis, hvordan det skal håndteres. Når først du har lokaliseret et hvepsebo er det vigtigt, at du ikke irriterer det. Stikkende gør ondt, og hvis du er allergisk overfor det, kan stikket vise sig fatalt. Vi anbefaler derfor altid at få professionel hjælp i stedet for at forsøge at løse problemet selv – så undgår du at blive stukket og får effektiv bekæmpelse af hvepse uden grimme overraskelser.

Bliver du irriteret af hvepse, så send os en email til toxin@toxin.dk, ring til os på 38 79 85 85 eller kom til Håndværkerbyen 47, 2670 Greve, og fortæl os om dit problem.

HVORDAN BEKÆMPER MAN HVEPSE?

Den største trussel de udgør mod mennesker er deres stik. Selvom det i sig selv ikke er dødeligt er det smertefuldt, og er man særligt overfølsom kan det vise sig at være dødeligt, hvis man ikke får behandling. Derudover kan stik i mund og hals hæve og lukke for luftveje.

Inden man bekæmper hvepse skal man først overveje, hvor stor gene de er, eftersom de i flere tilfælde kan være gavnlige ved at fange fluer og andre uønsket insekter. Vi anbefaler at man ikke selv kaster sig ud at fjerne et hvepsebo på egen hånd men kontakter en professionel, som har det rette udstyr og sikkerhed til at fjerne boet med.

Vi er eksperter i skadedyrsbekæmpelse, og har mange års erfaring i branchen. For at hjælpe jer på vej, har vi samlet informationer om skadedyrene her på hjemmesiden. Du kan bl.a. læse mere omkring hvordan vi udfører bekæmpelse af myrer og  bekæmpelse af væggelus

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.Kontakt os