BOREBILLER I TØMMERET ER IKKE HENSIGTSMÆSSIGT! FÅ BEKÆMPET BOREBILLERNE I DIT HJEM

Et middel mod borebiller er nødvendigt, hvis du har erfaret, at du har borebiller på ejendommen. Borebiller bekæmpelse er naturligvis især aktuelt, hvis dit hus er af træ, da borebillerne hurtigt kan gøre skade på dit ellers flotte hus. Ligeledes kan insekterne, hvis de er kommet indenfor, gøre stor skade på træmøbler, trægulv og alt andet, som er lavet af træ. Det ville i hvert fald være dumt at vente med at få løst problemet, da jo længere borebillerne får frit spil, jo større bliver skaderne.

Husk at Toxin Skadedyrsservice tilbyder gratis inspektion. Klik blot her for at læse mere omkring vores ekstra ydelser. Vi er eksperter på ethvert område, ring og hør mere på tlf. +45 38 79 85 85

HVORNÅR KAN JEG STØDE PÅ BOREBILLER?

Hvis du ser borebiller, er der stor chance for, at årstiden er sommer. De er nemlig for det meste synlige fra juni til august, hvor især de varmeste dage er lig med et stort antal borebiller. Borebillerne lægger æg i sprækker af træ, og når de er udklækket graver de sig ud – og det er her, at skaden sker. Hvis du ser borebiller er det derfor vigtigt, at du kontakter Toxin, så vi straks kan igangsætte en borebiller behandling. Kun med den rette bekæmpelse af borebiller slipper dit træ for skade.

Vi er eksperter i skadedyrssbekæmpelse, og har mange års erfaring i branchen. For at hjælpe jer på vej, har vi samlet informationer om skadedyrene her på hjemmesiden. Bl.a. har vi mange års erfaring og stor viden omkring væggelus bekæmpelse og bekæmpelse af myrer. 

BOREBILLE BEKÆMPELSE ER LET OG EFFEKTIV

Hos Toxin er vi stolte af, at have stor erfaring inden for borebiller bekæmpelse. Som privatperson kan man altid sørge for en lav fugtighed indendørs samt sørge for en vis høj temperatur. Det kan dog være svært at sørge for, og det er der, at vi som skadedyrsbekæmpere kommer ind i billedet. Vi tilbyder både overfladebehandling med træbeskyttelsesmiddel samt varmebehandling, som fuldstændig slår dyrene ihjel. Og du skal ikke frygte for skade på træet af varmebehandlingen, da en temperatur på cirka 55 grader er tilstrækkelig. Du kan derfor trygt bestille en borebiller behandling hos os.

 

Kontakt os på nummeret 38 79 85 85, så kan vi hurtigt få sat en borebiller bekæmpelse i gang. Hvis du ønsker, kan du også kontakte os på mail-adressen toxin@toxin.dk, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

 

borebiller bekæmpelse

HAR DU ET GAMMELT HUS? SÅ HAR DU SANDSYNLIGVIS OGSÅ BOREBILLER
HVAD ER EN BOREBILLE?

Har man et gammelt hus, er der en god chance for at de har været udsat for et angreb fra borebiller. Den er et meget almindeligt skadedyr, der trives i de fleste slags træarter, såsom løv- og nåletræ, og sågar og i krydsfinér og fiberplader. Et voksent eksemplar måler tre til fem millimeter i længden, har en brunlig farve med punktstriber på dens dækvinger.

Plageånden går også under navnet træorm, eftersom det faktisk er insektets larver, der udretter skaden ved at mæske sig i træværket i huset. Så snart de voksne biller er ude af deres huller begynder de at parre sig, som regel i hunnens eget borehul, hvorefter den lægger mellem 20 til 60 æg. De små hvidlige æg lægger hunnen beskyttede steder, såsom i revner eller ujævne steder i træ.

Det er især fugtige steder, den lægger sine æg. De voksne biller lever kun i et par uger, og holder sig som regel til det område, hvor de klækkede. Efter tre til fire uger klækker æggene, hvorefter larverne begynder at gnave ind i træet og efterlader de karakteristiske borehuller. Den hvide larve, der bliver mellem fem og seks millimeter lang, bruger herefter resten af dens stadie inde i træet. Dens udvikling fra larve til voksen bille tager mellem to til tre år, afhængigt af klimaet og træet.

BOREBILLER BEKÆMPELSE: HVORDAN GØRES DET?

De tydeligste tegn findes eksempelvis i træspærrer på loftet, i gulve og møbler, men skaden kan også optræde pileflet og sågar papir. Skaden fremstår som små, runde borehuller. Et andet sikkert tegn er små bunker med meget fint savsmuld kaldet boremel enten rundt om hullet eller under hullerne. I værste fald kan det betyde en forringelse af træets styrke og bæreevne, især for dele af en bærende konstruktion, men fordi dette er en proces der foregår over mange år og generationer af borebiller kan det dog forebygges inden skaden bliver alt for alvorlig.

Den letteste måde at bekæmpe borebillen på af slet og ret at have et tørt, gennemvarmet hus. Det har man som regel hvis huset er nyere. Har man et ældre hus skal man sørge for at have god ventilation og stille sine træmøbler i tørre omgivelser. Er det ikke en mulighed er den mest udbredte metode overfladebehandle det udsatte træværk med et godkendt træbeskyttelsesmiddel. Er omfanget mindre kan man bruge en injektionssprøjte til de enkelte huller.

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.Kontakt os